Menu
WomanOnly

10 světově nejlepších sendvičů. Pojďme si je představit

Sendvič je jednoduchý pokrm, který si můžeme udělat během pár minut a máme jednoduchou svačinku. Nejvíce oblíbený je ve Velké Británii a v USA. Jak byste si udělali jednoduchý sendvič ? Já sama mám nejraději toustový chléb se sýrovou pomazánkou, šunkou, plátkovým sýrem a ledovým salátem. Jednoduché a zdravé ! A nebo jsou výborné tousty zapečené v toustovači. Určitě víte co mám namysli. Pojďme tedy se podívat co mají rády ostatní národy světa, jaké ony myjí své nejoblíbenější sendviče!

KATZ´S DELICATESSEN

Katzové lahůdky – Obchůdek založený v New Yorku v roce 1888. Nejoblíbenější sendvič je Katz´s Pastrami. Katz´s Pastrami je sendvič s uzeným masem, okurkou a s hořčicí.  Tento sendvič nasytí vás na celý den. Kromě tohoto sendviče si můžete dát v Katz´s Delicatessen i Grilovaný krutí sendvič se sýrem, Pečený hovězí sendvič s boloňskou omáčkou a další dobrůtky.

GRILLED CHEESE AT KAPPACASEIN

Jinak řečeno sendvič s grilovaným sýrem. Tento sendvič má několik postupů přípravy.
1. Nakrájíme se 2 plátky chleba a na ně si dáme strouhaný sýr Chedar s cibulí nebo pórkem a s česnekem. Potom si na pánvi rozpálíme máslo a tento sendvič na másle opečeme. Obě strany sendviče by měly být do zlatava
2. Nakrájíme se 2 plátky chleba a na ně si dáme strouhaný sýr Chedar s cibulí nebo pórkem a s česnekem. A dáme do mikrovlné trouby ohřát nebo dát do trouby.
Nejlépe doporučuji metodu č.1!!

FRANCESINHA AT BUFETE FASE

Bufete Fase je restaurace, která se nachází v Portugalsku ve městě Porto. Je vyhlášenou restaurací a jejich nejlepší pochoutka je Francesinha.
Francesinha je sendvič, který obsahuje 4 druhy masa: klobásu, linguica (portugalský uzený salám), vepřovou pečeni a steak. Francesinha obsahuje omáčku, která je tajná. Restaurace, která vaří Francesinha má své specifické koření a variaci chutí. Takže vám doporučuji navštívit každou restauraci v Portugalsku a ochutnat každou Francesinhu, protože každá je jiná.

Karamelizovaná cibulka – základ výtečných burgerů i dalších receptů

FISH BANH MI AT BANH MI 11

Banh Mi je vietnamský chléb nebo-li bageta.
Sendvič je celý opečený v troubě a obsahuje grilované vepřové maso, grilované vepřové játra, sojovou omáčku,rajčatovou omáčku, vietnamskou klobásu, grilované kuře, sýr, tofu, volské oko, čerstvé salátové okurky a mrkev.
Záleží jen na vás jaké maso do tohoto sendviče použijete.  Některé restaurace nabízejí k sendviči i chili omáčku.

VADA PAV AT NITIN PATIL

Tento sendvič je nejvíce prodávanější fast food v Bombaji. Je oblíbený jak mezi obyvateli tak i mezi turisty. Podává se čerstvě smažené s chili, koriandrem, zázvorem a česnekem.

PHILLY CHEESESTEAK AT PUDGE’S STEAKS AND HOAGIES

PUDGE’S STEAKS AND HOAGIES restaurace, která se nachází v USA  její specialitou je PHILLY CHEESESTEAK. Philly cheesesteak je sendvič plněný houbami, strouhaným sýrem a plátky cibulí. Základ je steak, který si připravíme podle libosti buď středně propečený, krvavý a nebo propečený.

CEMITA DE MILANESA AT CEMITAS LAS POBLANITAS

Pochoutka pocházející z Mexika. Jak už jen víme, že pochází z Mexika, tak hlavní ingredience sendviče je CHILI. Sendvič obsahuje chili, vepřové maso, sýr, cibuli a avokádo.

CROQUE MONSIEUR A LES DEUX MAGOTS

Le Deux Magots útulná kavárna, která se nachází v centru Paříže. V této kavárně byli hosty Ernest Hemingway a Pablo Picasso. Pochoutka Croque Monsieur je sendvič se  šunkou a sýrem zapečený v troubě. Má i několik variant : se sázeným vejcem, s rajčaty, s uzeným lososem, s plátkem ananasu, s boloňskou omáčkou a další.

EL BOCADILLO AT LA BOQUERIA

Bocadillos se dá přeložit  jako „malý něco k snědku“ ve španělštině. Bocadillos jsou velmi populární ve Španělsku. Jednoduché a lahodné. Španělé používají  Manchego sýr pro tento sendvič. Je to tvrdší, ostřejší sýr, vyrobený z ovčího mléka. Je možné také použít i mozzarellu a nebo obyčejný sýr. Dále sendvič obsahuje šunku, nebo salám a čerstvou zeleninu.
La Boqueria je trh, který nalezneme v Barceloně a zde mají těchto sendvičů hromady.

SHRIMP PO BOY AT PARKWAY BAKERY AND TAVERN

Parkway Bakery and Tavern je New Orlanská restaurace, která je založena od roku 1950 a vaří se zde 24 hodin denně.  Shrimp Po Boy sendvič, kde hlavní přísadou jsou smažené krevety, strouhaný hlávkový salát, rajčata a domácí remoulade omáčka.

Doufám, že vás sendviče zaujali a budete mít chuť si některý doma ukuchtit.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

10 světově nejlepších sendvičů. Pojďme si je představit