Menu
WomanOnly
Apetit

Jak upéct velikonoční perníčky krok za krokem

Adéla Beranová

Adéla Beranová

27. 3. 2017

Jednou z neodmyslitelných vůní Velikonoc je i ta perníková. Domácí medové perníčky milují nejen děti, ale nepohrdnou jimi ani koledníci. My vám přinášíme jednoduchý recept i s fotografiemi postupu, takže letos zvládne tuhle dobrotu upéct opravdu každá z vás!

Na přípravu těsta budete potřebovat: 150 g medu, 200 g moučkového cukru, 2 vejce, 500 g hladké mouky, prášek do perníku, 1 lžičku jedlé sody a 80 g másla.

Med, cukr a vejce utřeme v menší misce, mouku smícháme ve větší s práškem do perníku a lžičkou sody. Pak za stálého míchání přidáváme utřenou směs a nakonec přimícháme rozpuštěné máslo. Z těsta uděláme bochník a necháme ho alespoň 24 hodin odležet v ledničce.

Moderní praktické ženy, které si chtějí práci usnadnit jistě potěší předpřipravené směsy, které můžete pořídit v obchodech. Například od Dr. Oetkera můžete koupit směs na perník a jednoduše z ní podle návodu vytvoříte směs na pečení perníčků. Výhodou je, že perníčky jsou hned měkké a není nutné je nechávat dlouho odležet.

Autor: Adéla Beranová, WomanOnly

Autor: Adéla Beranová, WomanOnly

Z těsta vyválíme tenký plát o tloušťce 2 až 3 mm, záleží, jak mají být perníčky buclaté. Vykrajujeme nejrůznějšími formičkami a klademe na plech, který předem vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem.

Autor: Adéla Beranová, WomanOnly

Autor: Adéla Beranová, WomanOnly

Perníčky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi deset minut, když se krásně rozvoní a na povrchu trochu ztmavnou, máte hotovo. Ještě horké perníčky potřeme rošlehaným vejcem.

Autor: Adéla Beranová, WomanOnly

Autor: Adéla Beranová, WomanOnly

Tip: Do vejce, kterým perníčky na závěr potíráme můžeme přidat potravinářské barvivo a mít tak perníčky originálně barevné ještě před zdobením.

Autor: Adéla Beranová, WomanOnly

Autor: Adéla Beranová, WomanOnly

Ohodnoťte tento článek:
5
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Jak upéct velikonoční perníčky krok za krokem