Menu
WomanOnly
Bábovka Snadné

Recept na bábovku s jablky. Upečte vynikající šťavnatý moučník

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 60 min

Bábovka je velká sladká odměna pro celou rodinu. Ideální na volné nedělní odpoledne nebo chladné podvečery, kterých bude s podzimem přibývat. S kakaem vytvoří nerozlučnou dvojku.

Bábovka je jako královna mezi koláči. Tyčí se nad nimi ve své výšce a pyšní se svými tvary, které jen tak nějaká buchta na plech nemá. Díky svému výsadnímu postavení má bábovka i vlastní kolekci receptů.

Asi nejoblíbenější je bábovka mramorová, častá je ale i tvarohová, ořechová, citronová, v současnosti také pohanková. Bábovka s jablky rozhodně patří mezi ty, které stojí za to vyzkoušet. Už pro její vláčnost.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Hned na začátek si formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, krupičkou nebo strouhankou. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo
  2. V míse důkladně smícháme mouku a prášek do pečiva. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem. Přidáme jablka a olej, promícháme.
  3. Na závěr lehce vmícháme směs mouky a prášku do pečiva. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů zhruba tři čtvrtě hodiny.

Tip: Do těsta můžeme přidat nasekané vlašské ořechy a lžičku skořice.

Ohodnoťte tento recept:
3
Právě čtete

Recept na bábovku s jablky. Upečte vynikající šťavnatý moučník