Brynza nepatří jen na tradiční slovenské halušky. Své zastoupení má i v naší kuchyni, aktuálně ji seženete opravdu snadno. Zkuste z ní tentokrát připravit pomazánku.
Brynza je měkký ovčí sýr. Je velice oblíbený na Slovensku, ale i v dalších zemích, jako je Polsko či Ukrajina. Nejznámějším pokrmem s brynzou jsou halušky, ovšem tím využití tohoto sýra nekončí. Navíc už v dnešní době není problém sehnat opravdu kvalitní brynzu od místního farmáře.
Nejsnazší a nejrychlejší pomazánku z brynzy lze připravit jen z másla a brynzy v poměru 1:1 a dochutit ji sladkou paprikou. Pokud ale tolik nepospícháte, řiďte se naším receptem, s nímž vykouzlíte jemnou, ale chutově výraznou pomazánku nejen ke svačině.
Recept na pomazánku z uzené makrely. Ozvláštněte svůj jídelníček
Na 4 porce:
150 g brynzy
2 lžíce másla
3 lžíce pomazánkového másla
půl menší cibule
sladká mletá paprika
pepř
Brynzová pomazánka postup:
1. Brynzu a obě másla dáme do mixéru a smícháme. Podle konzistence můžeme přidat trochu mléka či smetany, aby byla pomazánka jemnější.
2. Cibuli nasekáme nadrobno a společně s kořením přidáme do mixéru. Ještě jednou promícháme.
Tip: Do pomazánky lze přidat také najemno nastrouhanou ředkvičku.
3. Podáváme s čerstvým chlebem, posypeme pažitkou.