Menu
WomanOnly
Omáčky a pesta Snadné

Recept na nejlepší domácí kečup s lehkým nádechem česneku

Markéta Pešková

Markéta Pešková

Doba přípravy: 3 hod

Patříte-li mezi labužníky, určitě vás kupované kečupy příliš neoslovují. Zkoušeli jste dělat kečup někdy doma? Pokud ano, určitě víte, že práce to není zrovna snadná, ale výsledek za to určitě stojí. Sezóna rajčat je nyní v plném proudu a levněji už je v obchodech možná letos neseženete, tak s chutí do toho. 

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Rajčata a cibuli nakrájíme na větší kousky, přidáme ostatní ingredience a vše zvolna za častého míchání rozvaříme - směs se svaří asi na polovinu i méně (vaříme cca 2 hodiny). 
  2. Nakonec vyjmeme koření a přidáme cukr a ocet. Necháme projít varem.
  3. Vychladlou směs rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto. Nalijeme do vypařených skleniček, uzavřeme a 20 minut sterilizujeme.

Ohodnoťte tento recept:
3,3
Právě čtete

Recept na nejlepší domácí kečup s lehkým nádechem česneku