Menu
WomanOnly

Recept na omáčku na špagety. Vyzkoušejte rychlovku s rajčaty a sýrem

Potřebujete uvařit rychlý oběd nebo večeři? Těstoviny s omáčkou jsou sázka na jistotu. Obzvlášť pokud sáhnete po kvalitních špagetách a našem super rychlém receptu.

Omáček na těstoviny existuje nespočet a volba té pravé záleží na vaší chuti, času a dostupných surovinách. My tentokrát sáhneme po rychlém receptu plném italských ingrediencí, takže než řeknete carbonara, vykouzlíme chutné jídlo.

Základ na omáčku tvoří rajčata, která jsou pro italskou kuchyni takřka nepostradatelná. V tomto případě sáhneme po cherry rajčatech, která si i mimo letní sezónu uchovávají dobrou chuť. S jemnou mozzarellou a trochou správného koření vytvoří kombinaci, kterou si zamilujete.

Jak připravit špagety al dente? Pomohou vám zhubnout

Na 4 porce:

400 g špaget
500 g cherry rajčat
150 g mozzarelly
1 stroužek česneku
olivový olej
bazalka
sůl, pepř

Omáčka na špagety postup:

1. Nejprve si ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety, aby byly al dente.

Tip: Pokrm oživíme, když použijeme celozrnné špagety. Ty navíc jídlu dodají více nutričních látek.

2. Na pánvi si rozpálíme olej a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme rajčata a krátce podusíme.

Proč jíst rajčata. Věděli jste, že snižují výskyt rakoviny?

3. Na závěr vmícháme do omáčky uvařené špagety a dochutíme bazalkou, pepřem a solí. Jídlo na talíři poklademe kousky mozzarelly.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na omáčku na špagety. Vyzkoušejte rychlovku s rajčaty a sýrem