Recept na ovesnou kaši: Zdravá snídaně, která vás nabije energií

Ovesné vločky jsou velmi prospěšnou potravinou. Obsahují spoustu vlákniny a také takzvané pomalé sacharidy, které zajistí, že váš mozek i tělo budou fungovat na plné obrátky po celé dopoledne. Překonejte tedy zbytečný odpor k ovesné kaši a pojďte se přesvědčit, že i zdravá snídaně může být pochoutkou.

Snídaně, která udělá váš den veselejší. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Snídaně, která udělá váš den veselejší. Foto: Adéla Svobodová, WomanOnly.cz

Ingredience (1 porce):

50 g jemných vloček nebo vloček s klíčky
250 ml mléka (nebo mléka s vodou)
Lžička medu nebo cukru
Ovoce, oříšky

Příprava ovesné kaše je velmi jednoduchá. Jemné vločky či vločky s klíčky mají tu výhodu, že je není nutné předem namáčet. Pokud však máte klasické vločky, namočte je přes noc (nebo alespoň na hodinu) do vody.

Do mléka (či mléka s vodou) vsypeme vločky a společně přivedeme k varu. Když kaše zhoustne, trvá to asi 5-10 minut, odstavíme ji z plamene. Kaši osladíme a vlijeme do připravené misky. Ozdobíme podle chuti ovocem a oříšky, nejvíce osvědčená je kombinace s banánem.

Tip: K ovesné kaši se skvěle hodí i skořice, která zároveň zlepšuje vaše trávení a podporuje odolnost proti nemocem.

Fotograf: Adéla Svobodová
avatar

Je mi 21 let a studuji Fakultu sociálních studií v Brně. Mám zálibu v psaní různých textů a slohových útvaru, zároveň mě baví vše, co se týká jídla (od jeho přípravy až po konzumaci :), včetně zajímavostí o zdravé stravě a všemožných alternativách). Rozhodla jsem se tedy tyto zájmy spojit a od dubna 2012 jsem se stala redaktorkou rubriky Apetit.

KOMENTÁŘE

Zatím nebyl přidán žádný komentář, můžete ho přidat jako první.