Menu
WomanOnly
Pomazánky

Recept na vajíčkovou pomazánku. Připravte si ji k snídani i k večeři

Vajíčková pomazánka nepatří na váš stůl zdaleka jen přes Velikonoce, nebo když potřebujete zpracovat vajíčka. Je tak skvělá, že na chleba se šunkou rychle zapomenete.

Pomazánky jsou skvělý způsob, jak oživit jídelníček. Vajíčková se hodí jako výživná snídaně, rychlá studená večeře nebo chutná svačina pro členy rodiny, kteří jsou školou povinní.

V pomazánce se může podle chutí strávníků obměňovat poměr jednotlivých surovin. Lze tak vytvořit pomazánku máslovější, navýšením množství hořčice zase chuťově výraznější. Klidně přidejte i kyselou okurku.

Jak uvařit vejce. Přinášíme srovnání nejčastějších úprav

Na 4 porce:

4 vajíčka
4 lžíce pomazánkového másla
2 lžíce změklého másla
lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř

Vajíčka na snídani: Tři variace, které vám zpříjemní každé ráno

Vajíčková pomazánka postup:

1. Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

2. Obě másla utřeme s hořčicí, přidáme nastrouhané vajíčko, může být najemno i nahrubo, záleží na nás. Vše smícháme, dochutíme špetkou soli a špetkou pepře. Podáváme s čerstvým pečivem.

Tip: Chléb nebo housku s pomazánkou můžeme posypat pažitkou, řeřichou či jarní cibulkou.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na vajíčkovou pomazánku. Připravte si ji k snídani i k večeři