Jak nestrávit Vánoce u trouby? 13 tipů na snadnější pečení cukroví

linecke-cukrovi-vanoce
Zdroj: Shutterstock.com

Vánoce jsou svátky klidu a míru a ne pečících maratónů. Pokud byste se večer místo zdobení perníčku raději dívaly na pohádku, inspirujte se našimi triky, jak výrobu vánočního cukroví urychlit.

linecke-cukrovi-vanoce
Zdroj: Shutterstock.com

1. Využijte sklenici

Pytlík na zdobení se vám bude lépe plnit, pokud jej vložíte do sklenice, a kraje pytlíku přetáhnete přes její okraje.

2. Obrňte mixér

Nedělejte si v kuchyni zbytečně nepořádek. Pokud se chystáte něco mixovat, do papírového talíře vystřihněte díry, a na mixér ho natáhněte. Teď už těsto nebude nikam stříkat.

3. Plastová stříkačka

Na zdobení cukroví si pořiďte plastovou stříkačku.

4. Košíčky z pečícího papíru

Pro košíčky na muffiny nemusíte běžet do obchodu. Stačí, pokud z pečícího papíru nastříháte čtverečky, které poté vytvarujete podle sklenice.

5. Práskněte s tím

Než dáte těsto na dort do trouby, upusťte nejprve formu z malé výšky na pevný povrch. Potlačíte tím nevzhledné bubliny.

6. Avokádo místo másla

Pokud vám při pečení došlo máslo, nahraďte ho avokádem. Bude to dokonce zdravější.

7. Zdobte už při pečení

Muffiny se dají ozdobit prakticky čímkoliv. Přidejte do nich chvilku před tím, než se dopečou, třeba marshmallow a máte o práci míň.

8. Ztvrdlý cukr rozehřejte

Pokud vám ztvrdnul hnědý cukr, otevřenou nádobu zakryjte mokrým kapesníkem a dejte na půl minuty do mikrovlnky.

9. K cukru chleba

Jestli se bojíte, že ztvrdne znova, schovejte k němu do krabičky kousek obyčejného chleba.

Přihlašte se k našemu zpravodaji a připojte se k našim odběratelům

Vyberte oblast, která vás zajímá:

10. Dvě polevy jednou ranou

Rychlého dvoubarevného zdobení dosáhnete tak, že do zdobícího pytlíku dáte dva sáčky s různými polevami.

11. Krajka

Originálním a šalamounským řešením otázky zdobení je pocukrovat svůj výtvor skrze ozdobnou krajku.

12. Zvláčňující jablko

Napečené sušenky vám neztvrdnou, pokud je budete uchovávat s kouskem jablka.

13. Neposedná skořápka

Zatoulaný kousek skořápky ve vajíčku snadněji vyndáte namočeným prstem.

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Zadejte, prosím, znaky z obrázku do textového pole a pak odešlete komentář.

Prosím opište znaky z obrázku

*