Jak správně loupat mango. Za minutu hotovo

Jak oloupat mango
Oloupané mango a sticky rice, tradiční thajský recept, Foto: Markéta Pešková

Milujete sladkou chuť manga, ale stále jste nenašli ladný a rychlý způsob jeho oloupání a zároveň nakrájení? Prokoukněte trik profesionálů – mango budete mít nakrájené a oloupané za necelou minutu. Jak správně loupat mango? 

Už žádné klouzání z ruky a loupání nožem i s dužinou. Ukážeme vám, jak správně oloupat mango a využít ho celé bez velké práce a elegantně. Pojďme si to ukázat.

Jak správně loupat mango – trik profesionálů 2v1

Proč se trik jmenuje 2v1? Protože mango zároveň nakrájíte i oloupete. Stačí vám k tomu tři jednoduché kroky:

1. Mango okrojíme podélně kolem pecky – z jedné a z druhé strany. Potom uděláme to samé, ale napříč. Teď máme čtyři větší části manga.

2. Nyní tyto čtyři části nakrájíme na menší kousky podélně – vzniknou nám malé měsíčky.

3. A teď to nejlepší – vezměte si lžíci a z každého měsíčku jednoduše vydlábněte dužinu, co nejblíž ke slupce.

Hotovo! Teď už jen stačí oříznout zbytečky manga, které vám zbyly kolem pecky – ty nemusíte loupat, protože jste je předtím okrájeli.

A co s mangem? Vyzkoušejte náš recept přímo z Kurzu vaření v Thajsku na skvělý dezert s mangem.

Pro dokonalý výsledek

Ujistěte se, že máte mango dostatečně zralé – slupka má červeno-oranžovo-zelenou barvu, ne pouze zelenou, a na pohmat je trochu měkké (ne příliš, to je zase přezrálé).

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Lenka Rejfířová
Cestovatelka a sběratelka zážitků. Mluví španělsky a portugalsky a nevěří na jeden domov. Na cestách peče perník a smaží bramboráky jako poděkování za nocleh nebo prohlídku města.

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Zadejte, prosím, znaky z obrázku do textového pole a pak odešlete komentář.

Prosím opište znaky z obrázku

*