RECENZE: Brandnooz Box vás už v listopadu připraví na vánoční recepty

Vánoce se blíží a s nimi i spojené pečení cukroví, vánoček či nejrůznějších sladkostí. Listopadová krabice s překvapením Brandnooz Box je tentokrát z části vánočně laděná – najdete v ní dva druhy mouky i voňavý mandlový cukr. Přečtěte si naši recenzi, kde jsme všechny výrobky vyzkoušeli a zhodnotili.

Advent není jen o rychlých nákupech dárků či předvánočním úklidu. Je také plný dobrého jídla a pečení cukroví. A právě tak je i laděný listopadový Brandnooz Box, který je tentokrát z části tematický.

Vánoční téma je celkem jednoduché na výběr i provedení, ale pokud by Brandnooz Box častěji vycházel v podobě „polovina obsahu na určité vaření, polovina náhodná“, určitě by odběratele zaujal ještě více než obyčejný mix.

Penam Žitná mouka chlebová – na tmavé pečivo (1 kg, cena v obchodě 15,-)

Jako první tu máme dvě nové mouky od Penamu, které jdou ve stopách Babiččiny volby a svým obalem jednoduše ukazují, na co jsou určené. Není totiž hladká mouka jako hladká mouka. Z některé vám půjde dobře upéct křehké pečivo, jiná je zase lepší na třené dezerty.

Žitná mouka od Penamu je ideální na pečení chleba. Pokud jste ještě nezkusili, můžete se na to hned vrhnout – není potřeba žádná domácí pekárna a podobné vymoženosti. Pokud ale nemusíte žitný chléb, do boxu byl přiložený i recept na výborné perníčky.

Pšeničná mouka hladká – cukrárenská (1 kg, cena v obchodě 15,-)

Hladká pšeničná mouka, kterou najdete v krabici, je pak ideální na linecké těsto a další cukroví. To se po upečení neláme a je krásně světlé. Pšenice je navíc výhradně z českých polí.

Hera Máslová (250 g, cena v obchodě 24,90,-)

Co by to bylo za vánoční pečení bez Hery? Její máslová varianta je stále rostlinný tuk, ale má navíc přidané máslové aroma. Komu nevadí vyšší cena, raději sáhne po pravém máslu. Hera si však své zákazníky určitě najde. Jednodušeji se s ní pracuje a stojí skoro polovinu.

Figaro Hořká čokoláda (90 g, cena v obchodě 26,90,-)

brandnooz-4
Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

Pokud byste chtěli i něco jiného než cukroví, co se ale dá snadno uzobávat z talířku, oceníte hořkou čokoládu od Figara. Když se budete držet přiloženého receptu, vyrobíte lahodné čokoládové lanýže neboli truffles. Čokoláda obsahuje nejméně 43 procent kakaové sušiny a chutná tak akorát (ovšem pro milovníky 90% čokolád bude tohle jen slabý čajíček).

Vitana Vanilkový cukr (2x 10 g, cena v obchodě 2x 3,90,-)

Nezbytný pomocník při pečení: vanilkový cukr. Sice nedám dopustit na doma vyrobený za pomoci vanilkového lusku, ale tato alternativa od Vitany je taky schůdná – voní i chutná obstojně. Pozor však v obchodech na tzv. vanilinový cukr. Je sice levnější, ale vanilku to nevidělo ani z rychlíku.

Vitana Cukr s mandlovou příchutí (20 g, cena v obchodě 9,-)

Tenhle cukr mě ovšem zaujal mnohem více. Sice z mandlí neobsahuje nic (jen aroma), ale úplně jsem se jím nechala oblbnout. Zkusila jsem jím jednoduše posypat vanilkovou zmrzlinu – a hned se o ni doma mohli poprat. Podobně jako vanilkový cukr se však dá použít i během pečení.

Vitana Poleva s citronovou příchutí (140 g, cena v obchodě 19,90,-)

Zato citronové polevě obecně nějak moc nefandím. Přijde mi jako zbytečně sladký doplněk k dezertu, který by sám o sobě měl chutnat dobře (například perník). Navíc když už, poleva by se spíš měla vyrábět z citronů a ne prášku. Pokud ale spěcháte, možná tuhle směs oceníte.

Noli Sušené droždí (7 g, cena v obchodě 5,-)

A poslední výrobek na pečení je klasické sušené droždí. Neurazí ani nenadchne, navíc právě tohle jsme už v Brandnooz Boxu zkoušeli. Ideální pro všechny, kdo nechtějí droždí skladovat v lednici.

Hamé EasySandwich Makrela (100 g, cena v obchodě 24,90,-)

brandnooz-9
Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

Rybí pomazánku od Hamé jsme už také zkoušeli dříve, ovšem tentokrát přišla na řadu makrelová. Není vůbec špatná, ale paradoxně mi příchuť makrely přijde až moc výrazná… Pokud ale z ryb dáváte nejvíc přednost právě makrele, pak je tahle pomazánka přesně pro vás. Snadno se roztírá a dá se po načnutí pohodlně uzavřít.

Havlík Sedlácké tyčinky se sádlem (150 g, cena v obchodě 10,90,-)

Díky Brandnooz Boxu jsem se stala velkým fanouškem tyčinek od Havlíka, takže mi dělá radost, že na podzim firma přišla s touto novinkou – tyčinky se sádlem. Jsou tmavší, chutí poměrně dost výrazné, ale nijak přesolené. Sádlo je v nich cítit jen slabě, nemají žádnou pachuť po škvarcích. Za mě jeden z top výrobků v listopadu.

Mr. Brown French Vanilla (330 ml, cena v obchodě 49,-)

Tyčinkám úspěšně konkuruje nová ledová káva (nebo spíš kávový nápoj) od Mr. Browna. Krásně voní a je příjemně sladká po vanilce. Musím však přiznat, že právě ona vanilka je v nápoji snad až výraznější než káva. Lahev se dá snadno zavřít, pokud si chcete nechat něco na později. Minusem je snad jen opravdu vysoká cena.

Jemča Bylinný čaj (40 g, cena v obchodě 24,90,-)

brandnooz-12
Foto: Pavlína Nouzová, WomanOnly.cz

S příchodem zimy přibývá i nemocí. Bylinkové čaje na nachlazení jsou tak doma téměř nutností. Ten od Jemči obsahuje například mátu nebo anýz, louhuje se zhruba sedm, osm minut a chutná velmi jemně. Pro ty, kteří nemusí bylinné čaje, je tento ideální. Pokud ale chcete výraznější chuť, sáhněte raději po dražší konkurenci – v lékárnách například po Megafytu.

Vest Pizza Stars (100 g, cena v obchodě 19,90,-)

Krekry od Vestu se v boxu staly už téměř tradicí. Tentokrát došlo na příchuť pizza. Jsou to malé hvězdičky, kterými neurazíte žádnou návštěvu. Chutnají podobně jako třeba Tuc nebo Telka – nasládlé krekry, které jsou poprášeny chemickým, ovšem strašně dobrým práškem. Navíc byly upečeny v českém Zlíně bez palmového tuku.

Chupa Chups Cotton Bubble Gum (11 g, cena v obchodě 14,90,-)

A poslední výrobek je přesně cílený na děti. Cukrová vata, která se však v puse změní ve žvýkačku. Do boxu byly náhodně vloženy dvě příchuti: třešňová anebo tutti frutti. Na tu jsem narazila já. Je docela dost sladká, ale co. Stejně jako dětem mi ta proměna přišla super!

Líbí se vám tento článek? Podělte se o něj s ostatními

Pavlína Nouzová
Narozena v roce 1989 v Praze, absolventka Žurnalistiky na FSV UK a studující Mediální studia na téže škole. Od roku 2009 píše na TOPZINE.cz, do konce roku 2012 fungovala i jako editorka rubriky Film a TV a zástupkyně šéfredaktora. Stále ale pokračuje ve svém recenzentském snažení.

Buďte první, kdo okomentuje tento článek!

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


Zadejte, prosím, znaky z obrázku do textového pole a pak odešlete komentář.

Prosím opište znaky z obrázku

*